Трифонов и Митровска са шампиони на Държавното първенство



04-06-2010 17:07 | Станко Димов

Стефан Трифонов и Александра Митровска триумфираха с титлата на Държавното лично първенство за юноши и девойки до 18 години "Девин Къп", провело се на тенис комплекса "Изида" в Добрич.

 

Митровска спечели титлата, след като противничката й Анна Велева не излезе на корта, тъй като в полуфиналния мач получи контузия на ръката и не бе в състояние да играе през днешния ден. При юношите поставения под №2 в основната схема Стефан Трифонов стигна до успеха, побеждавайки с 6-2 6-3 Никола Телкеджиев.

 

"В началото на срещата бях много спокоен, защото бях сигурен в себе си през целия турнир. Когато започнахме той ме поведе с 2-0, но продължих да играя със самочувствие и успях  да взема сета с 6-2. Във втория сет поведох с 3-0, но допуснах спад, който трудно мога да си обясня, но все пак успях да изляза победител," каза Стефан Трифонов след края на двубоя.


"Това ми е първа титла на Държавно лично първенство от всички възрасти. Това означава много за мен. Да си шампион на България е нещо много голямо. Досега имах три финала, и трите загубени, но когато спечелиш е съвсем различно. Мислиш  по различен начин, самочувствието ти се вдига, добиваш увереност," добави щастливият победител.


След успеха на Държавното лично първенство Стефан Трифонов планира да участва и на международен турнир за юноши до 18 години. "Другата седмица с Димитър Кузманов заминаваме за Словения на турнир в Марибор и може би ще играем двойки заедно," добави Стефан.


На турнира на двойки при девойките шампионки станаха Силвия Желязкова и Александра Митровска, които се наложиха с 6-4 6-1 над Вержини и Елеонор Чакърови, а при юношите Стефан Трифонов и Ясен Цанев победиха с 6-3 7-5 Никола Телкеджиев и Ибрахим Кърмаджъ.


Всички шампиони на Държавното лично първенство до 18 години "Девин Къп"

Юноши сингъл: Стефан Трифонов - Никола Телкеджиев 6-2 6-3


Девойки сингъл: Александра Митровска - Анна Велева - без игра, заради контузия на Велева


Юноши двойки: Стефан Трифонов / Ясен Цанев - Никола Телкеджиев / Ибрахим Кърмаджъ 6-3 7-5


Девойки двойки: Силвия Желязкова / Александра Митровска - Вержини Чакърова / Елеонор Чакърова 6/4 6/1


Смесени двойки: Ясен Цанев / Елеонор Чакърова - Карен Хачатрян / Мария Димитрова 6-1 6-4











Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини