Големият Сьодерлинг чака Надал във финала



04-06-2010 17:36 | Николай Драгиев

Големият и като игра, и като визия Робин Сьодерлинг отново е на финал на Откритото първенство на Франция. Шведът обърна с 3:2 сета Томаш Бердих и заслужено в неделя ще спори за втори пореден път за отличието на "Филип Шатрие". В отделните части Сьодерлинг, който след турнира може да се изкачи до номер 4 в света, спечели с 6-3 3-6 5-7 6-3 6-3 за близо 4 часа игра.

 

Шведът започна стилно. Той излезе на корта с повече самочувствие и въпреки жегата успя сравнително лесно да спечели сета. Той осъществи един пробив и с лекота затвори с 6:3 за 33 минути игра.

 

Ситуацията се обърна бързо. Бердих проби за 3:1 във втория сет и също толкова лесно изравни резултата 6:3.

 

Шведът въобще не се чувстваше комфортно в началото главно заради невероятната жега. Температурите в Париж надхвърляха 30 градуса.

 

В третата част отново Бердих доминираше, главно заради невероятния си сервис. Той поведе с 3:1, но допусна веднага Робин да изравни за 3:3. При 5:5 Сьодерлинг започна да бърка все по-често. Това разбира се бе наказано от чеха, който направи нов пробив и след това оформи 7:5 за 2:1 сета.

 

Четвъртият също започна равностойно. Сьодерлинг спаси точка за пробив в началото и след това нямаше такива главоболия. На всичкото отгоре успя да пробие за 4:2. При 5:3 Робин сервираше за сета, но допусна точка за пробив отново. Мощен сервис и грешка на Бердих му дадоха сетпойнт. Никакви проблеми за шведа - 6:3 и пети сет.

 

Сьодерлинг стартира петата част с пробив, но веднага след това загуби подаването си. Сьодерлинг проби с доста късмет, след като Бердих не успя да реагира при един удар и отскочила от неравност по корта топка. С много мъки той спечели своя сервис за 5:3. Бердих въобще не издържа на напрежението и подари последния си сервис гейм за 6:3 в полза на финалиста от миналата година.

 

 

"Това бе повече от тежък мач. Той играе съвсем като мен. Мощно и на основната линия. Така и не ми позволи да наложа моя стил и трябваше да се боря с всички средства. Имах малшанс в третия сет, късметът не бе с мен. Трудно ми беше срещу неговия сервис. Имаше много тежки разигравания от основната линия. Във важните моменти той също ме затрудняваше неимоверно. Невероятно е, че отново съм на финал. Когато пристигнах тази година в Париж мислех как да прескоча първи кръг, а отново съм на финал. Предпочитам Надал... не шегувам се разбира се. Ще играя с по-добрия, сигурен съм в това," коментира Робин след срещата.

 

Неговият съперник ще се определи от втория полуфинал между Рафаел Надал и Юрген Мелцер.

 

Робин Сьодерлинг Швеция ПОБЕДИТЕЛ    6 3 5 6
 
Томаш Бердих Република Чехия     3 6 7 3

СТАТИСТИКА НА ДВУБОЯ

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини