Надал прегази Мелцер и гледа към безпрецедентен рекорд



04-06-2010 20:18 | Станко Димов

Рафаел Надал - Робин Сьодерлинг е финалът на Откритото първенство по тенис на Франция - "Ролан Гарос". В полуфиналния си мач срещу Юрген Мелцер Надал показа, че не случайно няма загуба от началото на сезона на клей. Испанецът тотално надигра своя опонент и се наложи с 6-2, 6-3, 7-6 (6) след малко повече от два часа игра.

 

Подкрепян бурно от публиката по трибуните на централния корт, Мелцер започна стилно мача и загуби едва една точка в първите си два сервис-гейма. Но всичко хубаво за опитния австриец приключи още тук. До края на сета Надал тотално доминираше на корта и закономерно поведе в резултата с 6-2 гейма. Нищо на "Филип Шатрие" не се промени и през втората част. Световният номер 2 натисна здраво съперника си и въпреки, че допусна един пробив, затвори сета с 6-3 гейма.

 

Заключителната част се разви по меко казано по странен начин за Надал. "Матадора" първи проби подаването на Мелцер и умело крачеше към крайния успех. До тук нищо ново под слънцето. Новото дойде в 10-ия гейм, когато при 5:4 и сервис в своя полза Надал трябваше да затвори мача и да подпечата участието си на пети финал на "Ролан Гарос". Вместо това обаче, нетипично за Рафа, той сякаш загуби концентрация и допусна изравняване на резултата. Така двамата вкараха сета в тайбрек, където Надал се наложи с 8-6 точки.


"Щастлив съм да бъда на финал. Днес не ми бе никак лесно, въпреки резултата. Поздравявам Юрген, който направи страхотен турнир", каза след мача Надал.
На въпрос ще търси ли реванш срещу Сьодерлинг в неделя, Рафа отговори с усмивка на лице: "Ще се опитам да дам най-доброто от себе си, за да го победя. Той се представя фантастично до момента и определено няма да ми е лесно".

 

Рафа се класира за последния мач от турнира без да загуби сет! Последното препятствие пред испанеца на прага на поредния рекорд се казва Робин СьодерлингНадал - единственият човек на планетата, побеждавал във френската столица. Двамата ще определят новия шампион в неделя, а при успех Надал ще пренапише историята. "Матадора" може да стане първият тенисист, който завършва сезона на клей без загуба, печелейки трите титли от "Мастърс-1000" сериите, както и "Ролан Гарос".

 

Юрген Мелцер Австрия     2 3 66
 
Рафаел Надал Испания   ПОБЕДИТЕЛ  6 6 78

СТАТИСТИКА НА ДВУБОЯ

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини