Скиавоне покори „Ролан Гарос”



05-06-2010 17:56 | Николай Драгиев

Франческа Скиавоне е новата кралица на червените кортове на "Ролан Гарос". Във финала на турнира италианката пречупи с 6-4, 7-6 (2) сочената за фаворит Саманта Стосър. Скиавоне направи поредния си фамозен мач и тотално надигра своята съперничка, поздравявайки се с най-големия успех в кариерата си.

 

Италианката показа, че е отлично подготвена за мощната игра на Стосър. Тя се движеше като светкавица на корта и бе почти безпогрешна при честите ти излизания на мрежата.

 

Мачът започна изключително равностойно, като в началните геймове двете печелеха стравнително лесно сервис-геймовете си. Още от първите точки Стосър демонстрира отличния си начален удар, като на моменти скоростта на сервиса й минаваше 195 км/ч.

 

Въпреки това обаче именно австралийката допусна първия пробив в мача, при това в най-неподходящия гейм. При резултат 4:4 Скиавоне се справи с подаването на съперничката си, а след това при свой сервис нямаше проблем да затвори сета.

 

През втората част на мача Стосър натисна подаването на Скиавоне и най-накрая успя да пробие подаването на италианката, след което поведе врезултата с 4:1 гейма. Италианката обаче показа невероятна психика и успя да се върне в мача- 4:4. В крайна сметка сетът се реши с тайбрек, където Скиавоне летеше по корта и след 7-2 точки триумфира в турнира.

 

"Не съм си подготвила реч, защото понякога планираните неща не се получават. До днес само бях гледала финалите на "Ролан Гарос" по телевизията, сега съм на корта. Чувството е неописуемо", каза след мача щастливата шампионка.

 

"Сам заслужава аплодисменти, защото направи страхотен турнир. Тя е млада и вярвам, че отново ще играе тук", каза още Скиавоне.

 

 

Повече за шампионката!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини