Надал: Имам нужда от време



03-10-2014 22:36

Мартин Клижан изненадващо достигна полуфиналите на Откритото първенство на Китай като победи Рафаел Надал след 6:7, 6:4, 6:3.

За испанеца това бе първи турнир от три месеца, след като той се възстановяваше от травма в дясната китка. Това бе и негова първа загуба от квалификант от 10 години насам и общо втора в кариерата му.

"Знаех, че последната част от сезона ще бъде трудна за мен. Особено след това, което се случи. Винаги, когато се завръщаш след няколко месеца, както казах и преди няколко дни, не е същото както да започваш сезона с всички останали, които стартират от нулата. Другите играчи са в по-добър ритъм от теб. Физически се чувстваш по-уморен.

"От друга страна преди съм се справял добре след травми. Оптимистично настроен съм, че скоро ще се представям на ниво срещу всички," коментира Надал след двубоя, в който допусна необичайните за него 37 непредизвикани грешки.

"Трябва да мисля ден за ден. Нужно ми е време. Ще се боря. Ще работя здраво, за да подобря играта си от днес. Ще бъда доволен да приключа сезона, след което да си взема седмица и половина почивка. Ще тренирам един месец в оптимални условия и се надявам да започна следващия сезон с позитивно настроение," допълни испанецът.

Следващата седмица световният номер 2 ще търси 28-ата си титла от "Мастърс 1000" сериите в Шанхай. След това той предстои да участва на турнира от същата категория в Париж и на финалния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини