Джокович хвали завръщащия се Троицки



04-10-2014 15:10

Новак Джокович похвали своя добър приятел Виктор Троицки за успешното му завръщане, след като бе наказан за употреба на забранен стимулант. Намиращият се на 152-о място в ранглистата Троицки в последователни турнири успя да постигне впечатляващи победи над Михаил Южни и Давид Ферер. Освен това в изминалите три месеца бележи сериозен прогрес като цяло.

"Той започна от нулата и без точки в ранглистата. Нужно бе да играе квалификации за "Чалънджър" турнири. Справи се много добре. Да се върне в топ 150 толкова бързо и да победи играч като Ферер и Южни, определено е впечатляващо," коментира Джокович.

Троицки бе наказан, след като отказа да даде кръвна проба. Тогава той обясни, че не е бил правилно инструктиран от официалните лица.

Джокович също така изрази увереност в правотата на Троицки. Двамата дори се подготвяха заедно в последно време. "Познавам го още от 8-9 годишен. Той определено е сред най-близките ми приятели заедно с Янко Типсаревич и Ненад Зимонич. Спечелихме Купа "Дейвис" заедно," допълни Джокович като не скри, че очаква Троицки да се завърне в топ 100 до края на годината.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини