Цветана Пиронкова – Лиза-Мария Мозер (гейм по гейм)



07-10-2014 16:19 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Лиза-Мария Мозер, първи кръг на турнира в Линц.

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Пиронкова)

1:0 Отлично начало за Цветана Пиронкова. Българката спечели подаването си на 0, като почти не се стигна до разигравания.

2:0 Втори много бърз гейм на сметката на българката. Цвети поведе с 40:0, като при този резултат Мозер пласира добър начален удар и спечели първата си точка в срещата. Последва обаче аут от ракетата на австрийката и първият пробив в мача е факт.

3:0 Трети пореден гейм на сметката на Пиронкова и първата пауза идва при убедителен аванс за нашето момиче. От началото на мача Лиза-Мария Мозер е спечелила едва 2 точки.

3:1 Първи гейм на сметката на Мозер, която успя да измъкне подаването си, след като изоставаше с 0:30. Серия от 4 последователни точки обаче донесе на австрийката първи гейм на сметката.

4:1 Равностоен гейм, който Цвети измъкна от 30:30. Втора пауза в срещата, след което на сервис ще се върне Мозер. Пиронкова продължава да има пробив преднина.

4:2 Първият гейм на 0 на сметката на Лиза-Мария Мозер, която определено изигра най-добрия си гейм от началото на двубоя. Австрийката се разигра в последните минутки.

5:2 Без проблеми и в този сервис-гейм на Пиронкова, която се доближава много близко до успех в първия сет. Нова пауза, след което Мозер ще сервира за оставане в сета.

6:2 Втори пробив на сметката на Пиронкова, която спечели първия сет само за 25 минутки. Българката осъществи 2 пробива и нито веднъж не допусна точка за пробив при свой сервис.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Пиронкова)

1:0 Цвети продължава серията от поредни геймове. Пловдивчанката обърна гейма от 0:30, като успя да спечели 4 последователни точки на сметката си.

1:1 Мозер се разписва и във втория сет и успя да изравни геймовете.

2:1 Пиронкова поведе с 40:0, след което допусна двойна грешка. Последва обаче нова точка на сметката на българката, с което тя си гарантира ново излизане напред в резултата.

3:1 Първи пробив в сета, който е дело на Цветана Пиронкова. Българската изигра отличен гейм и повежда сериозно в резултата.

3:2 Мозер връща пробива светкавично и отново се доближава само на гейм от Пиронкова. За първи път от началото на двубоя австрийката успя да се справи с подаването на Цвети.

4:2 Трети пореден пробив в сета, след който Цветана Пиронкова повежда с 4:2 гейма. Българката е само на два гейма от място във втори кръг.

5:2 Пиронкова затвърждава втория пробив и се доближава само на гейм от победата. Пауза, след която Мозер ще сервира за оставане в двубоя.

5:3 Пиронкова поведе с 40:30, но за жалост не успя да реализира мачбола, който се откри пред нея. Последваха няколко необичайни грешки от бекхенд и Мозер остава в мача, засега.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини