Сьодерлинг за Надал: Той е много повече от един връщач



06-06-2010 21:20 | Николай Драгиев

 

Робин Сьодерлинг призна, че е бил надигран във финала на "Ролан Гарос" срещу Рафаел Надал. Според шведа разликата между двамата е била малка, но именно детайлите решават подобни битки. Робин похвали своя опонент, който според него не просто е добър в защита, но и при атакуващите си действия.

 

"Наистина той бе много добър. Хващаше всичко в защита, а аз направих сериозни пропуски. Разликата бе в детайлите. Освен това не сервирах особено добре и не удрях топката чисто," обясни Сьодерлинг.

 

"Просто Рафа ме надигра. Той е страхотен играч и заслужава да е номер 1. Особено пък на клей е доста трудно да го биеш. Истината е, че той е не просто добър в защита. Страхотен е и в нападение, сменя ритъма толкова бързо. Това е и причината да е толкова добър," допълни още шведът.

 

На въпрос може ли някой да бие Надал, Сьодерлинг отговори: "Да. В днешно време всеки може да бие всеки в тениса. Стига да имаш добър ден. Но ако Рафа игра по този начин, трябва да имаш повече от добър ден. За съжаление аз нямах такъв днес," завърши скандинавецът.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини