Трудности и за Джокера



09-10-2014 17:03

Новак Джокович записа 27-а поредна победа в Китай. Двукратният шампион в Шанхай си осигури място на четвъртфиналите след трудна победа над Михаил Кукушкин с 6:3, 4:6, 6:4 за малко над два часа игра.

До момента Джокович е двукратен шампион в Шанхай - съответно през 2012-а и 2013-а, а през настоящата година има вече 51 победи в 58 мача.

В първия сет от днешната битка Ноле проби опонента си за 5:3 и приключи битката за едва 31 минути игра.

Отговорът на представящия Казахстан състезател обаче бе впечатляващ. Той се възползва от слаби втори сервиси на Джокович и го проби в началото на втория сет за преднина от 3:0. Това му бе достатъчно, за да стигне до изравняване на общия резултат.

В третия сет световният номер бързо ситуацията под контрол с пробив за 3:2 и с отлично сервиране не даде шансове на Кукушкин, който в кариерата си има само една победа от 18 мача с тенисисти от топ 10.

Оттук нататък Джокера предстои да играе с Давид Ферер. Сърбинът води с 12:5 в преките им сблъсъци като за последно е губил от опитния ибериец през 2011-а.

"Всички знаем колко труден съперник е Давид. За него е голям успех да надиграе Мъри и сега е още по-уверен. Тези мачове винаги са тежки. Трябва да заслужиш всяка точка. Определено той е сред най-трудните съперници и ме чака нов изтощителен мач," коментира световният номер 1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини