Чичо Тони: До последно не вярвах, че Рафа пак ще е на 100%



07-06-2010 17:58 | Николай Драгиев

Проектантът на чудото "Рафаел Надал" - чичо Тони призна, че до последно е имал съмнения дали Надал може да си върне оптималната форма през 2010 г. "Миналата година бе най-тежката в неговата кариера. Затова сега сме безкрайно щастливи от успеха на "Ролан Гарос". Мисля че това бе добра компенсация за случилото се," обобщи Надал-старши.

 

"Имах сериозни съмнения. Ние работихме наистина здраво, но все си мислех, че може да не е достатъчно. Приключихме 2009 г. със сериозни проблеми. Особено тежка бе ситуацията с неговите колене," разясни още той.

 

Чичо Тони призна, че началото на 2010 г. също е започнало по най-лошия начин, което се е отразило и на психиката на големия шампион. "Началото в Доха бе добро, но след това в Австралия проблемите пак ни връхлетяха. Оказа се, че в тежките мигове, той правеше грешки на най-важните топки, при тези за пробив в подаването му. Очевидно е, че Рафа имаше психологически проблеми. В Монте Карло всичко изведнъж се промени. Наистина всичко," обяснява със задоволство треньорът на Матадора.

 

Той допълни, че двамата с възпитаника му чакат Уимбълдън с нетърпение: "За нас Уимбълдън е най-важният турнир. Обидно бе, че го пропуснахме миналата година. В тази връзка сме щастливи, че този път ще бъдем в Лондон."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини