Три тенисистки в битка за последното място в Турнира на шампионките



13-10-2014 17:36

В края на миналата седмица бяха излъчени победителките в три турнира от категория „Интернешънъл”, които участват в надпреварата за участие в Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, започващ на 28 октомври в зала „Арена Армеец София”. Две от тези тенисистки - Саманта Стосър и Каролина Плишкова - са със сериозни шансове да заемат последното, осмо, свободно място за състезанието.

Както е известно за София вече се класираха Екатерина Макарова (Русия), Доминика Цибулкова (Словакия), Андреа Петкович (Германия), Карла Суарес Наваро (Испания) и Ализе Корне (Франция), а с „уайлд кард” от организаторите ще участват Цветана Пиронкова и Флавия Пенета (Италия).

Стосър спечели за трети път в кариерата си турнира в Осака, Япония. На финала австралийска се наложи над Зарина Диас от Казахстан със 7:6(7), 6:3.
Чехкинята Каролина Плишкова надделя над Камила Джорджи от Италия в Линц, Австрия, с 6:7(4), 6:3, 7:6(4) в изключително драматичен двубой.  Плишкова водеше с 5:1 гейма в третия сет, но се стигна до 5:6 и дори Джорджи имаше мачбол.

Алисън Риск от Съединените щати спечели първия си трофей в дебютното издание на турнира в Тянджин, Китай. На финала тя победи 17-годишната швейцарка Белинда Бенчич с 6:3, 6:4.

В новата класация Race to Sofia финалистката от Турнира на шампионките през 2013 година Саманта Стосър се изкачи на шестото място, което е последното, гарантиращо игра в „Арена Армеец”. 30-годишната австралийка има 2005 точки. Тя не участва тази седмица в последните турнири в Москва и Люксембург.

Стосър може да бъде изместена само от Светлана Кузнецова или Каролина Плишкова при определени условия. Кузнецова ще вземе билет за София, ако спечели турнира в Москва. Плишкова ще измести Саманта, ако стигне до финала в Москва, при положение, че в този двубой не играе срещу Кузнецова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини