Рафа: Най-впечатляващото съперничество? Джокович-Федерер



16-10-2014 17:46

Световният номер 3 Рафаел Надал се включи в кампания на свой спонсор и отговори на въпроси на свои фенове от социалните мрежи. В импровизираното интервю испанецът разкри някои любопитни неща.

Така например Надал определи съперничеството между Новак Джокович и Роджър Федерер като впечатляващо и допълни, че се наслаждава да наблюдава техните сблъсъци. Той описа мача между двамата на турнира в Шанхай наскоро като "невероятен".

Рафа отчита "Ролан Гарос" като най-важната надпревара за него. "Откритото първенство на Франция е турнирът, на който изпитвам желание винаги да показвам най-добрата си игра."

Попитан дали е губил сет с 6:0 на клей, Рафа признава, че това се е случвало, но не си спомня къде. А всъщност това се случва за първи път през 2002-а, когато губи от Алан Макин. През 2007-а и Федерер взима сет на нула на испанеца във финала на турнира на червени кортове в Хамбург.

Турнирът, който няма да забрави пък е Australian Open 2012, тъй като там е участвал в "много специален финал и се е борил здраво". В заключение Надал изразява увереност, че пред него има поне още няколко години в игра, за да постигне още от целите си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини