Кой ще бие Надал на клей? Дел Потро!



08-06-2010 18:21 | Николай Драгиев

Преди броени дни Рафаел Надал спечели петата си титла на "Ролан Гарос". Това породи един логичен въпрос: Ще се появи ли човек, който може да го спре на червено или сме обречени да гледаме серия от титли на Рафа в Париж?

 

Отговорът на този въпрос, според двукратния шампион на Откритото първенство на Франция Джим Къриър, е Хуан Мартин дел Потро.

 

В своя Блог Къриър пише, че вижда в лицето на младия аржентинец достоен опонент на Надал, разбира се след като той се възстанови от травмата в китката, която го извади от почти целия настоящ сезон.

 

"Мисля че най-голяма конкуренция на Надал за в бъдеще, ще бъде именно Дел Потро. Просто е нужно да "изриташ" от корта, ако искаш да го победиш. Има наистина много малко играчи, които могат да го направят, особено на бавна настилка като клея. Мисля че Хуан е човекът, който ще го стори."

 

Дел Потро надви Надал с 6-2, 6-2, 6-2 в полуфиналите на US Open през миналия сезон, макар Надал да не бе на 100% тогава. Въпреки това Рафа води с 4:3 в битките с Дел Потро. Аржентинецът обаче има три поредни победи над световния номер 1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини