Димитров – Томич 6:3, 7:5 (гейм по гейм)



18-10-2014 16:26 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Бърнард Томич и се класира за финала на АТР 250 турнира в Стокхолм. Световният номер 10 за втори пореден път ще се бори за титлата след успех с 6:3, 7:5 над австралиеца.

Така в неделя от 16,00 часа българско време той очаква в спор за нова титла в Швеция Томаш Бердих.

Досега Димитров води с 3:1 победи срещу Бердих. Две от тях са на твърди кортове. Единственият успех на чехът дойде този сезон на клей в Мадрид.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

1:0 - Томич стартира много добре и поведе 30:0. Особено впечатляващо бе второто разигравано, спечелено от него с отличен минаващ удар. Последваха три добри изпълнения на Григор, който демонстрира добра игра както в атакуващ план, така и в защита. Геймболът е реализиран и той открива резултата.

2:0 - Много добър ретур донесе спечелването на първото разиграване за Димитров, а Томич допусна лека грешка и изостана 0:30. Нов пропуск на Томич доведе ситуацията до 15:40. След това Григор пропусна първия си шанс да пробие, но при втория спечели много оспорвана размяна и дръпва в резултата още на старта.

3:0 - По категоричен начин и с чудесно сервиране Димитров поведе 40:0. В крайна сметка той реализира втората си възможност и продължава серията си.

3:1 - Томич бързо взе аванс 30:0, но Гришо отговори със страхотен печеливш от форхенд на линията. Последва грешка на австралиеца за 30:30. Във важния момент Томич пласира ас. В крайна сметка се стигна до равенство, но Томич успя да измъкне подаването си.

4:1 - С лекота за Гришо. Майсторско сервиране и серия блестящи форхенди по линиите.

4:2 - Този път Томич сервира добре и приключва на 15. Димитров пък впечатли с една успешна къса срещу, която съперникът нямаше отговор.

5:2 - Нова поредица супер сервиси на българина и той пак поведе 40:0. Томич отговори с печеливш от ретур, а след това Гришо допусна и двойна грешка. Все пак третият шанс е оползотворен.

5:3 - Томич с лекота поведе 40:0, но след това допусна три поредни грешки. Австралиецът получи четвърти шанс благодарение на добър сервис и този път не сбърка като излезе и завърши с бекхенд воле.

6:3 - Димитров пласира чудесни сервиси, за да дръпне бързо 30:0. След това обаче допусна две поредни грешки от бекхенд и се стигна до равенство. Томич му помогна в тази ситуация като прати ретура си при втори сервис в аут. Сетболът бързо бе реализиран.

ВТОРИ СЕТ
:
* Томич сервира първи

1:0 - Втората част започна оспорвано. Томич сервира първи и се стигна до 30:30. В ключовото разиграване Димитров използва къса топка, но австралиецът я усети навреме и успя да реагира ефективно. Томич открива резултата в своя полза.

1:1 - Резултатът е изравнен. Григор Димитров сервира на ниво и в този сет, а непредизвиканите грешки от ракетата му се броят на пръсти.

2:1 - Може би най-добрият сервис гейм на Томич в мача. Той затваря на нула и отново повежда.

3:1 - Григор допусна лека грешка, а след това Томич спечели едно от най-оспорваните разигравания в мача, за да поведе 30:0. Българинът спечели третата точка, но след това допусна грешка и изостана 15:40. Първата възможност за пробив е отразена след сбъркан бекхед от Томич, но след това той не сгреши и достига до първи пробив в мача.

4:1 - Томич си усложни задачата като сбърка воле и се стигна до 30:30. След това обаче сервира на ниво и нямаше проблеми да затвърди пробива.

4:2 - Този път Гришо сервира много добре и без никакви затруднения приключва на 15.

5:2 - Томич загуби първото разиграване, но след това убедително обърна 30:15. Австралиецът обаче допусна нов пропуск от форхенд и пак се стигна до 30:30. В този момент Григор му помогна с един от малкото си сбъркани форхенди и след това се хвана за главата. Потресаващ бекхенд по правата за Димитров му донесе равенство - 40:40. Томич се справи добре в този момент и с мощна игра затваря в своя полза.

5:3 - Нервна игра и много грешки и от двамата. Стигна се до 30:30 и 40:40 като Григор пропусна геймбол. Томич се възползва и получи сетбол, но го пропусна с лош ретур. Димитров направи елементарен пропуск от форхенд, но отрази и втория пореден сетбол. Гришо успя да се измъкне с доста късмет при разиграване на мрежата и в крайна сметка взима подаването си.

5:4 - Томич поведе 30:15, но след това допусна елементарни грешки. Две непредизвикани и двойна. Така пробивът бе върнат без Григор Димитров да полага почти никакви усилия. Той ще сервира за оставане в сета след почивката.

5:5 - Майсторски за световния номер 10. Отлично сервиране, а в единственото по-дълго разиграване Димитров направи страхотен завършващ удар. Трети пореден гейм в негова полза.

5:6 - Димитров спечели поредно страхотно разиграване, в което премина от защита в нападение за 30:0. След това Томич намери началния си удар и бързо нулира изоставането за 30:30. Грешка от форхенд на австралиеца в този момент значеше нова точка за пробив. Гришо нямаше нужда да прави нищо, тъй като съперникът му пак пропусна с много. Димитров ще сервира за мача.

5:7
- Пети пореден гейм за Григор Димитров! Той отново е на финал в Стокхолм! Българинът ще защитава титлата си в неделя.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини