Глобиха Тарпишчев заради "братята Уилямс" (видео)



18-10-2014 18:43

Президентът на руската тенис федерация Шамил Тарпишчев отнесе глоба от 25 000 долара от WTA, защото e нарекъл Серина Уилямс и Винъс Уилямс "братята Уилямс".

Освен това той няма да може да посещава събития под егидата на женската асоциация в следващата година. Включително турнира за Купата на Кремъл, който ръководи.

"Казаното от Тарпишчев по адрес на две велики спортистки, влезли в историята на женския тенис, са особено оскърбителни и абсолютно неуместни. WTA е основана на принципа за равенство," се казва в официално изявление на организацията.

В крайна сметка Тарпишчев се извини на сестрите Уилямс и определи казаното от него като "шега". "Не исках да ги нападам или да се забавлявам на техен гръб. Съжалявам за шегата, която направих. Преведено на английски и извън контекста, казаното звучи обидно. Всичко казано от мен в тв предаването не бе с цел да ги обиждам," обясни той.

"Без съмнение Серина и Винъс са сред най-добрите тенисистки, вероятно дори на друго ниво на игра. Те винаги ще бъдат помнени с таланта и успехите си. Двете поставиха нови стандарти. Коментарите ми бяха спонтанни и се случиха в живо предаване като поставиха тениса в лоша светлина," казва още Тарпишчев.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини