Анди Мъри с титла №30



Анди Мъри с титла №30
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-10-2014 19:47

Шотландецът Анди Мъри стана петият активен състезател с 30 или повече АТР титли. Той победи във финала на турнира във Виена Давид Ферер в оспорвана битка с 5:7, 6:2, 7:5.

Така със спечелените 250 точки за ранглистата той увеличи шансовете си участие на финалния "Мастърс" на най-добрите осем в Лондон.

Успехът на Мъри бе още по-впечатляващ на фона на това, че той обърна развитието на битката, изоставайки 3:5 във финалния сет.

Следващият турнир, на който ще участват двамата е във Валенсия от новата седмица. "Беше изключително труден мач. Той заслужи първия сет, а аз втория. Третият можеше да се развие в полза на всеки от нас. Все пак успях да се наложа. Винаги мачовете ни са много оспорвани. Който и да се класира за финалния турнир, значи го е заслужил. Предстои интересна битка. Може би ще си позволя една чаша шампанско тази вечер, но не повече," коментира Мъри.

Титлата е 30-а в кариерата на Мъри. Останалите действащи тенисисти с поне толкова отличия са Роджър Федерер с 81, Рафаел Надал с 64, Новак Джокович с 46 и Лейтън Хюит с 30.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини