Сесил пред Тенис24: Никой не е безгрешен, целта ми е топ 50



20-10-2014 14:22

Наскоро стана ясно, че Сесил Каратанчева е прекратила договора си с Казахстан и отново ще се състезава за България. Вижте какво сподели тя пред Тенис24 за очакванията си оттук нататък за развитието си и какви цели си поставя.

Завръщаш се да играеш за България. Това е по-скоро символичен ход, но сякаш бележи и желанието за един нов етап от развитието ти. Всички се учим от грешките, кои от тях не искаш да повтаряш в кариерата ти занапред?
- Много пъти съм казвала, че Казахстан дойде в един тежък момент за мен. Подадоха ми ръка и повярваха в мен. Шест години се състезавах за тях и се разделихме с добри чувства. Реших, че е време да се върна да играя за България. За грешките си мога да кажа едно нещо - пито-платено. Никой в този живот не е безгрешен. Както казва един голям музикант - преди да ме посочиш с пръст, убеди се че ръката ти е чиста.

Постави си за цел завръщане в топ 50. Всички знаем, че конкуренцията е жестока и в какъв период смяташ, че това е възможно да се случи?
- Мисля, че топ 50 е реална цел за мен. Факт е, че откакто се върнах успях да достигна до 80-о място като най-високо класиране. В момента съм 179-а. Здрава съм и без контузии. Продължавам да работя над себе си и целта топ 50 остава. Конкуренцията расте пропорционално на увеличението на наградните фондове. Тенисът е един от най-комерсиалните спортове в момента.

Ти подчерта, че семейството е най-важно за теб. Те със сигурност те подкрепят най-много. Твоите сестри също играят. Ще могат ли да тръгнат успешно по твоите стъпки?
- Така е. Семейство, здраве и тенис. Така съм ги подредила по значимост. Сестрите ми и трите тренират. Да са живи и здрави, мисля и се надявам, че не само могат да тръгнат по моите стъпки, но и да ги задминат. Като по-голяма от тях се опитвам да давам добър личен пример и да им помогна да попият само най-доброто от мен.

Къде ще се подготвяш в България? Имаш ли си постоянен треньор?
- Докато съм в България, което се случва рядко, тренирам на кортовете на ТК "Левски". Обикновено подготовката ми преминава в САЩ.

Разговаряла ли си с капитанката за Фед Къп Дора Рангелова и тя знае ли за решението ти да се състезаваш отново за България?
- Никой от федерацията не знаеше за решението ми. Не съм разговаряла с тях. Нямам представа дали ще получа покана за Фед къп.

В женския тенис в последните години доминира главно Серина Уилямс. Кои състезателки от по-младите от нея могат да я заместят оттук нататък според теб?
- Стига да няма контузии и да играе - Серина Уилямс дълго може да остане на върха. Стилът й е изключително силов и доминиращ, което винаги ще е печелившо. В момента не виждам кой може да я замени.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини