Световни звезди идват за 20 години HEAD в България



24-10-2014 15:45

Легендарните скиори Дидие Кюш и Марко Бюхел и хърватската тенис звезда Иван Любичич са само част от световноизвестните спортисти, които ще се включат в мащабния спектакъл по повод 20-тата годишнина на HEAD в България. Водещият световен производител на спортно оборудване и облекло организира голямо рок парти на 29-и ноември по повода. Чрез него българските фенове на ски и тенис спорта ще могат да се срещнат с популярните спортни звезди. Освен шоу и безплатен концерт на паметника на Съветската армия, компанията готви и много други атракции, предизвикателства и награди за феновете, които искат да се включат в събитието.

От създаването си през 1950 г. насам, HEAD печели водещи позиции на световния пазар с ключовите си ски и тенис продукти благодарение на високото им качество, отличния дизайн и партньорството с много от най-добрите световни атлети, които използват марката, за да постигнат своите спортни успехи. Няколко от най-известните лица на HEAD пристигат у нас, за да се срещнат с българските си фенове и да направят спортни демонстрации по повод 20-годишнината на бранда на българския пазар.

Швейцарската ски легенда Дидие Кюш има 21 световни купи, 67 топ три титли и 181 успешни финиша. Кюш е роден през 1974 и се състезава в скоростните ски алпийски дисциплини и гигантски слалом.  Той печели световна купа за спускане през 2011, 2010, 2008 и 2007 и гигантски слалом през 2009 г. Дидие е Олимпийски сребърен медалист с общо четири медала от световен шампионат (един златен, два сребърни и един бронзов).

Другата ски звезда Марко Бюхел има дългогодишно партньорство с HEAD и рекорден брой от шест участия в зимни Олимпийски игри от 1992 до 2010 г. През 2008 г. Бюхел печели Световната Super-G купа и поставя рекорд за най-възрастен победител на световно състезание на възраст от 36 години. Неговият рекорд е подобрен само от другия официален гост на HEAD в България – Дидие Кюш.

Специално за събитието в България пристига и тенис звездата на HEAD Иван Любичич. В момента бившият ТОП 5 тенисист в света заема длъжността председател на Съвета на тенисистите. Той е и треньор на канадския топ 10 тенисист Милош Раонич. През 2005 г. хърватинът печели Купа "Дейвис" с отбора на Хърватия. Година по-рано заедно с Марио Анчич завоюва бронзов медал от турнира на двойки на Олимпийските игри в Атина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини