17-годишен би Надал и го прати на „Ел Класико”



24-10-2014 22:00 | Станко Димов

Вълшебната приказка за Борна Чорич в Базел продължава с пълна сила. 17-годишният хърватин, който попадна в основната схема благодарение на „уайлд кард”, надви с 2:0 сета носителя на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал, в отделните части 6:2, 7:6 (4).

Тийнейджърът изигра феноменален мач и заслужено бе изпратен на крака от повече от 8 000 зрители в залата в Базел. За сензационния успех на Чорич значително помогна и Надал, чиято игра тази вечер меко казано не спореше.

Испанецът приключи срещата с 14 печеливши удара и цели 37 непредизвикани грешки и определяно няма как да е доволен от представянето си.

С победата си днес Борна Чорич се класира за полуфинал на АТР 500 турнира в Базел, а в спор за място на финал ще срещне Давид Гофен, който по-рано днес спря един от претендентите за място в Лондон – Милош Раонич.

Нещо повече – от понеделник Борба Чорич ще стане най-младият състезател в Топ 100 на ранглистата на АТР. От своя страна Надал спокойно може да хване следващия полет за Мадрид, където в събота любимият му Реал се изправя срещу Барселона в голямото футболно дерби на Испания – „Ел Класико”.

През другата седмица Рафа няма да участва на турнир, след като официално отказа „Мастърс 1000” в Париж. Напълно възможно е испанецът да откаже и финалите на АТР в Лондон и официално да сложи точка на сезон 2014. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини