Вече е официално: Надал отказа финалите в Лондон



24-10-2014 22:19 | Станко Димов

Рафаел Надал официално отказа участие от финалите на АТР в Лондон в началото на следващия месец. На пресконференция след загубата си от Борна Чорич испанецът призна, че сезон 2014 за него вече е приключил.

„През следващите няколко дни ще се подложа на терапия на гърба. След това в началото на ноември, на 3-и ноември, ще се подложа на операция от апендицит. Няма да участвам на турнирите в Париж и Лондон, този сезон повече няма да играя тенис. Ще направя всичко възможно да се завърна на корта в началото на следващата година”, коментира испанецът.

Отказът на Рафа Надал да участва в Лондон означава, че се отваря едно допълнително място в битката за Лондон, в която участва и нашият Григор Димитров. Сред останалите в борбата за последните две места са Томаш Бердих, Анди Мъри, Милош Раонич и Давид Ферер.

Рафа спази думата си, като обяви официалното си решение за Лондон след турнира в Базел, както беше обещал. Припомняме, че в швейцарския град Рафа отстъпи на четвъртфиналите пред 17-годишния Борна Чорич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини