Извънземен тенис



24-10-2014 23:31 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на турнира в зала в Базел. В двубой от четвъртфиналите, най-добрият български тенисист отстъпи след 6:7 (4), 2:6 пред местния любимец и водач в схемата Роджър Федерер.

Двамата предложиха невероятен тенис, като редица от разиграванията ще претендират за класацията „Shot of the day” на АТР за деня. В крайна сметка обаче победителят трябва да е само един, а в този ден той се казва Роджър Федерер. Маестрото определено демонстрира извънземен тенис и отново е фаворит за спечелването на титлата в надпреварата.

Любопитното е, че това бе втори дуел между двамата и също както първия се състоя на четвъртфинал в Базел. За жалост и в двата случая успехът е на сметката на Федерер.

Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като в първата част, при резултат 6:5 и сервис на Федерер, пропусна четири сетбола, два от които поредни.

Във втория сет Федерер стартира с пробив и след това в типичния си стил приключи безпроблемно битката в своя полза.

Така Федерер продължава да има шансове да измести Новак Джокович от върха в ранглистата до края на сезона, особено ако стигне до трофея в Базел. Той ще бъде на 500 точки от сърбина преди Париж.

В спор за място на финал Федерер ще се изправи срещу гиганта от Хърватия Иво Карлович. Швейцарецът води с 11:1 в преките срещи с двуметровия гигант.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини