Реванш по шампионски



26-10-2014 14:18

Най-добрата тенисистка в последните години Серина Уилямс спечели за пети път заключителния турнир на WTA. Тя триумфира след 6:3, 6:0 над Симона Халеп в спора за трофея в Сингапур.

С този успех американката взе категоричен реванш от Халеп за разгромната загуба от нея в груповата фаза на надпреварата, когато успя да вземе само два гейма.

"Тя играеше толкова добре в началото. След това си помислих - "Серина, няма какво да губиш". Успокоих се и показах моята игра. Загубих от нея преди няколко дни и знаех, че тя може да играе много силно. Знаех, че ако повиша нивото си мога да победя. Това и направих," коментира Уилямс по повод изоставането си на старта на мача с 0:2 гейма, в които Халеп показа страхотна игра. До края на срещата Уилямс демонстрира изключителната си класа и не остави съмнение в превъзходството си.

"Не очаквах толкова легенди да ме подкрепят тук. Не бях сигурна дали дори ще участвам. Имах толкова проблеми, коляното ме болеше. Благодаря на моя екип - Патрик, Саша и всички останали," заяви развълнуваната шампионка по време на церемонията, в която бе наградена от друга легенда - Били Джийн Кинг.

"Поздравления, Серина, ти си най-добрата. Поздравявам те, че отново завършваш годината на върха. За мен бе мечта да съм тук. Благодаря на всички от моя отбор, семейството ми, приятелите ми," коментира от своя страна Симона Халеп.

Както е известно Уилямс вече си осигури завършване и на 2014-а година под №1 в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини