Ализе Корне пред Tennis24.bg: Идвам в София за титла



27-10-2014 11:49 | Станко Димов

Ализе Корне, заедно с Цветана Пиронкова са единствените състезателки, които ще вземат участие в трите издания на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. През 2012-а симпатичната французойка бе резерва, а миналата година достигна до полуфинал. Самата Корне сподели пред Tennis24.bg, че се надява тази година да се представи още по-силно в „Арена Армеец”. През годината французойката успя да запише 3 победи над световната №1 Серина Уилямс, а каква е тайната на успеха – вижте в следващите редове.

Ализе, за трета поредна година ще участваш на Турнира на шампионките. Готова ли си този път да си тръгнеш с трофей?
Да, отново съм тук и съм много щастлива. Турнирът е страхотен, имам отлични спомени от него. Миналата година достигна до полуфиналите. Надявам се този път да направя поне крачка повече. Ще бъде страхотно, ако достигна до финал и спечеля трофея.

Чувстваш ли се уверена в силите си?
Да, определено. Вярвам в себе си и се надявам, че ще покажа най-доброто, на което съм способна.

В края на сезона сме. Чувстваш ли се напълно здрава физически, имаш ли някакви болежки или травми, които да те тревожат.
Абсолютно здрава съм. Нямам никакви проблеми, което е добра новина след този сезон. Виждате, че играем в продължения на 10-11 месеца, което не е лесно.

Доволна ли си от сезон 2014?
О, да, абсолютно. Направих няколко доста силни турнира, спечелих титла, а освен това записах и няколко невероятни победи. Намирам се на 20-о място в световната ранглиста. Сега оставя да се представя на ниво и в София и всичко ще бъде просто прекрасно.

С коя от победите се гордееш най-много?
Срещу тези над Серина Уилямс. Знаете колко силна е тя, а аз успях да я победя няколко пъти. Да, единият път тя се отказа, което не е най-желаният начин да победиш, но това е част от играта.

Точно 7 години никой не беше побеждаваш Серина 3 пъти в рамките на един сезон. За последно го направи Жустин Енен през 2007-а. Каква е тайната на играта срещу нея? Има ли някаква рецепта?
Не бих казала. Не съм правила нищо по-различно срещу нея. Двете имаме различни стилове на игра и може би моят стил не и допада изобщо. Според мен тя просто не може да играе срещу мен.

Поставяш ли си някакви цели за следващия сезон?
Не. Основната ми цел е да бъда здрава и да играя добре, да се развивам. Ако го направя, то тогава резултатите сами ще дойдат.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПАРТИТО НА ТЕНИСИСТКИТЕ

ГАЛЕРИЯ ОТ ЖРЕБИЯ ЗА ТУРНИРА НА ШАМПИОНКИТЕ

ЕКИП НА TENNIS24.BG

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини