Джокович готов за финалния дуел с Федерер



28-10-2014 16:09

Преди седмица Роджър Федерер не скри, че е изненадан от възможността да се бори за първото място в ранглистата до края на сезона. Това обаче не важи за лидера в подреждането Новак Джокович, който е очаквал подобна реакция на швейцареца.

Самият Ноле ще участва в първи турнир след раждането на 21-и октомври на първото му дете - малкият Стефан.

"Никога не съм го отписвал. Винаги съм смятал, че той е един от най-добрите в света и непрекъснато се старае да прогресира. Той доказа, че заслужава да е в тази позиция. Много го уважавам за постигнатото. Не мисля, че възрастта е проблем за него. В момента показва най-добрия си тенис," коментира световният номер 1.

"Миналата година бе най-лошата му в последните десет от кариерата му. Не игра добре и допусна неочаквани загуби. Но през тази се завърна още по-добър, бореше за титли от Големия шлем. Сега е в борбата за №1 в света," допълни Джокович.

В момента авансът на Джокович пред Федерер е 490 точки в годишната ранглиста, а до края швейцарецът предстои да участва и във финала за Купа "Дейвис", където може да натрупа допълнителен актив.

ФедЕкспрес може да се превърне в най-възрастният играч завършил година като номер 1. До момента Андре Агаси и Иван Лендъл държат върховото постижение, което са реализирали на 29 години.

"Сигурен съм, че той ще е много мотивиран за тази битка. Имам много точки, които да защитавам. И двамата играем добре в момента, така че предстоят интересни седмици," каза още Джокович, който наскоро стана за първи път баща.

"Това е най-важният момент в живота ми. Това беше най-красивото нещо, което ми се бе случвало в живота. Надявам се да се отрази позитивно на кариерата ми," сподели Новак в заключение.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини