Ноле с първа победа като татко



28-10-2014 22:58

Световният номер 1 Новак Джокович започна с убедителна победа на старта на "Мастърс 1000" в Париж. Той победи за 84 минути игра Филип Колшрайбер с 6:3, 6:4.

След двубоя той посвети победата на своя новороден син като написа на камерата "Стефане, обичам те".

"Чувствам се страхотно. Усещането е по-различно. Опитвам се да извлека позитивите от случилото се в последните седмици. Горд съм да бъда баща и съм горд от начина, по който жена ми се справи с раждането. Тя се възстановява у дома с нашето малко момче. Това е първият ми мач като баща и мога само да съм допълнително вдъхновен като покажа най-добрия си тенис," заяви сърбинът.

През тази седмица Джокович ще търси трета титла в Париж в желанието си отново да завърши пред Роджър Федерер в световната ранглиста.

"Не за първи път съм в подобна позиция. Борил съм се за номер 1 в последните години с Надал и Федерер. Знам какво трябва да направя. Съсредоточен съм върху собствените ми мачове. Не мога да окажа влияние на мачовете на Федерер, но ако се представям добре като днес, шансовете ми са добри. Роджър, от друга страна, играе фантастичен тенис. Ще бъде страхотна битка," смята Джокович.

Следващият опонент на Джокович ще бъде Гаел Монфис. Сърбинът води с 10:0 в преките им мачове.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини