Димитров – Мъри 3:6, 3:6 (гейм по гейм)



30-10-2014 13:08 | Станко Димов

Първата ракета на България Григор Димитров допусна поражение от Анди Мъри в двубой от III кръг на „Мастърс 1000” турнира в Париж. Шотландецът се наложи за малко повече от час игра с 6:3, 6:3.

Това е четвърта победа за Мъри в шест мача с Димитров и първа през 2014-а година.

С успеха си Анди Мъри си гарантира място във финалния Мастърс на 8-те най-добри в Лондон. Григор Димитров пък загуби и теоретичната си възможност да достигне до надпреварата в британската столица.

Мъри ще срещне на четвъртфинал някой измежду Новак Джокович и Гаел Монфис.

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ, Димитров сервира първи:

1:0 - Мъри спечели първото разиграване, но Григор отговори с три поредни отлични сервиса. При първия си геймбол българинът пласира мощен форхенд на линията и принуди шотландеца да сбърка.

1:1 - Шотландецът започна агресивно и принуди Димитров да допусне грешки за 30:0. След това той сбърка удар над глава при мрежата, но Гришо пропусна да изравни като прати бекхенд в аут. С ас резултатът е изравнен.

1:2 - Чудесно сервиране за Гришо в началото. Той взимаше рано превес в разиграванията и без проблеми завърши в последователно за 40:15. Мъри отговори с чудесни ретури и изравни за 40:40. Последваха нови две елементарни непредизвикани грешки на Гришо и той допуска пробив.

1:3 -
Мъри допусна двойна грешка, след която изостана 0:30. Последва ас и грешка на българина за 30:30. С по-агресивна и разумна игра Мъри обръща и затвърждава пробива.

2:3 - Григор прекъсва серията на съперника с гейм на нула. Той сервира отлично, а успя да впечатли и с майсторско стоп-воле в третото разиграване.

2:4 - И отново на нула без проблеми за Мъри. Той е много по-стабилен в разиграванията, а българинът отново го подпомогна с няколко непредизвикани греши.

3:4 - Димитров спечели ключово разиграване при 15:15, когато завърши с най-добрия си форхенд от началото на мача. Мъри също му помогна с поредни непредизвикани грешки от форхенд.

3:5
- Мъри продължава да сервира с над 70% първи сервис и благодарение на това отново доминираше. Григор успя да спечели само едно разиграване макар и след хубави изпълнения от негова страна.

3:6 - По-агресивният на корта продължава да бъде Анди Мъри и той с няколко поредни завършващи удари повежда 40:15 за два поредни сетбола. Първият пропусна след лош бекхенд в мрежата, но Гришо му подари сета с двойна грешка.

ВТОРИ СЕТ, Мъри сервира първи:

1:0 - Отлично начало и гейм на нула за Анди Мъри. Той продължава да доминира във всяко по-дълго разиграване, а освен това и сервира много добре.

2:0 - Мъри реализира уникален лоб от трудна позиция, за да поведе 30:0. Григор продължи със слабата си игра и в крайна сметка допусна да бъде пробит на 15.

3:0 - И пак на нула за Мъри. Той е загубил само една точка в първите три гейма от втория сет. Освен това е в серия от пет поредни гейма. Изглежда сякаш българинът няма сили да му окаже съпротива.

3:1 - Двойна и 22-а непредизвикана грешка в мача за Григор и пак се стигна до 0:30. След това макар и изненадващо той намери първия си сервис и без да влиза в разигравания обърна до 40:30. Все пак Димитров успява да прекъсне серията на опонента.

4:1 - Мъри спечели най-доброто разиграване от 37 удара в мача за 30:0 преди да затвори за пореден път на нула. Дотук в мача Мъри е загубил четири точки на свой сервис.

4:2 - Най-после Гришо намери сервиса си и без видими проблеми достигна до 40:0. Последваха непредизвикани грешки от ракетата му, но все пак третият геймбол е реализиран.

5:2 - Мъри за първи път показа слабост и се стигна до равенство 30:30. След това обаче шотландецът пласира ас и още един печеливш начален удар, за да се доближи на гейм от място в следващата фаза.

5:3 - Водейки 30:15 Мъри пропусна от удобна възможност и Григор все пак успя да стигне до обрат и да остане в мача.

6:3 - Григор започна със страхотен печеливш от ретур. Малко по-късно успя да стигне и до 30:30, но допусна поредна грешка от бекхенд с цената на мачбол. Мъри нямаше нужда от повече подаръци и приключва мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини