Сезонът за Григор приключи



30-10-2014 18:23

Сезонът за Григор Димитров приключи. Българинът допусна поражение в трети кръг на "Мастърс 1000" в Париж от Анди Мъри след 3:6, 3:6 за малко над час игра.

Така Димитров вече няма и теоретични шансове да достигне до финалния турнир на най-добрите осем през сезона, който за последна година ще се проведе в Лондон. За сметка на това Мъри си осигури класиране за надпреварата именно с този успех.

В последните шест седмици той демонстрира изключителна форма като спечели три титли и е спечелил 20 от последните си 22 мача.

Конкретно в мача си с Мъри Димитров бе напълно надигран и нито за момент не бе близо до нивото на съперника. Той допусна 30 непредизвикани грешки и не достигна до нито една възможност да пробие. Следващият му съперник най-вероятно се очертава да бъде световният номер 1 Новак Джокович.

Така за седма поредна година Григор Димитров бележи прогрес в представянето си. Този сезон той спечели три АТР титли, взе общо 50 победи, а 4 от тях срещу топ 10 играчи. Най-доброто си класиране в ранглистата пък достигна през август - №8.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини