Младостта надви опита (+СНИМКИ)



30-10-2014 19:58 | Станко Димов

Гарбине Мугуруса е на крачка от класиране на полуфинал на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. След като в сряда даде само 3 гейма на водачката в схемата Екатерина Макарова, днес испанката се справи и с Флавия Пенета – 0:6, 6:1, 6:1.

Това беше първият трисетов двубой от началото на турнира, като в него най-младата състезателка победи най-опитната.  Освен това Мугуруса продължава да има 100% актив в двубоите срещу Пенета – 2 победи от 2 мача.

Началото на двубоя бе повече от обещаващо за 32-годишната Пенета, която спечели първия сет без да загуби гейм – 6:0. През втората част Мугуруса изчисти играта си, а мощните й удари все по-често започнаха да намират целта.

21-годишната испанка успя да наложи своя стил и след успех с 6:1 гейма прати двубоя в решителен трети сет. В него играта бе равностойна, но по-агресивната игра на Мугуруса и донесе желания резултат.

21-годишната Мугуруса може да стане първата сигурна полуфиналистка в турнира още тази вечер, ако във втория двубой от групата Екатерина Макарова победи Ализе Корне.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ПЕНЕТА - МУГУРУСА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини