Усмихнатата Мугуруса: Нямам време за разходки из София



30-10-2014 20:38 | Станко Димов

Гарбине Мугуруса бе усмихната и в отлично настроение на втората си пресконференция след началото на Турнира на шампионките. Това бе напълно обяснимо предвид факта, че испанката спечели и втория си двубой – 0:6, 6:1, 6:1 срещу Флавия Пенета.

„Излязох на корта доста нервна. Когато играем в групова фаза всеки мач е много важен. Може би първоначално играх погрешно, не започнах срещата като трябва, но след това оправих някои неща в играта си”, коментира Мугуруса на пресконференция след втората си победа в София.

„Истина е, че не се очакваше да съм тук в София и влязох в турнира в последния момент. Много се зарадвах, когато разбрах, че съм се класирала за Турнира на шампионките. Всички сме много уморени в края на годината, състезателките сме с близък ранкинг.  Всеки мач е страшно труден и напрегнат, защото се срещат равностойни съпернички”, каза испанката.

Запитана за настилката в „Арена Армеец”, която част от другите състезателки определиха като бавна, Мугуруса каза следното: „Аз мисля, че настилката не е толкова важна за моята игра. Опитвам се да бъда агресивна, без значение от корта”.

В заключение Мугуруса каза, че не е имала достатъчно време да разгледа някои от забележителностите на София, тъй като в свободното си време предпочита да се възстановява след тежките битки в „Арена Армеец”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА МУГУРУСА

ЕКИП НА TENNIS24.BG

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини