Петер Лундгрен: С Григор Димитров се провалихме



10-06-2010 16:06 | Николай Драгиев

Григор Димитров все пак е бил изоставен от треньора си Петер Лундгрен, въпреки че бащата на тенисиста Димитър Господинов отрече тази информация пред “Телеграф”.

 

“Сътрудничеството ни продължи цяла година, но не постигнахме успехите, на които се надявахме - заяви създателят на Роджър Федерер пред шведския сайт на “Евроспорт”. - Няма смисъл да сме заедно, когато нещата не вървят.”

 

Работата на Димитров с Лундгрен започна през февруари 2009 г. в Ротердам и оттогава хасковлията се срина до №360 в ранглистата, след като допусна 34 загуби срещу 29 победи. Вчера първата ни ракета отпадна и във втория кръг на турнира в лондонския клуб “Куинс” (627 000 евро) след 2:6, 4:6 сещу номер 8 в схемата Фелисиано Лопес (Исп) за 2:17 ч.

 

Лундгрен, който бе сменен от австралиеца Питър МакНамара, обясни защо се е стигнало до раздялата: “Той просто не печелеше никакви мачове. Липсва му самоувереност и борбеност. Преди показваше великолепна игра, която я няма в момента. Той е по-добър тенисист сега в сравнение с началото на нашите отношения, но той трябва да набляга върху нещата, които не прави добре и да поддържа тези, които му вървят. Например има много да се иска от сервиса му. Това е голямата разлика между юношеския и мъжкия тенис.”

 

Въпреки това шведът вярва, че в 19-годишния Григор има много хляб. “Аз самият имам нужда от почивка. Получавам нови оферти и в бъдеще със сигурност ще продължа да работя в елита.”

 

Новият треньор на Димитров - МакНамара, също като Лундгрен е в екипа на парижката академия “Муратоглу”. Цели 10 г. той е наставник на сънародника си Марк Филипусис, който с негова помощ стига до номер 8 в света и играе финали на US Open 1998 и “Уимбълдън" 2003.

 

вестник "Телеграф"




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини