Пиронкова – Наваро 6:7, 1:6 (гейм по гейм)



31-10-2014 16:09 | Станко Димов

Цветана Пиронкова загуби срещу Карла Суарес Наваро в последен двубой от Група „Средец” на WTA Турнира на шампионките. Испанката се наложи със 7:6, 6:1 за 80 минути игра.

Срещата бе последна за Цвети за сезона.

От своя страна Суарес Наваро успя да спечели групата с този успех и продължава напред.


РАЗВИТИЕТО ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ:
* Пиронкова сервира първа

1:0
- Отлично начало за Пиронкова. Тя пласира няколко първи сервиса и напълно доминираше в разиграванията.

1:1 - Подобаващ отговор на дребничката испанка. Тя затваря на нула като доминира в разиграванията.

2:1
- Цвети спечели две хубави разигравания, но има проблеми със сервиса си. Тя допусна двойна грешка за 30:30. След това обаче и Наваро и помогна с непредизвикана грешка за геймбол. В крайна сметка Цвети затваря след ас при втората си възможност.

3:1 - В първото разиграване Пиронкова се защити добре и Наваро допусна грешка при удар над глава на мрежата. Българката реши да атакува и във второто, но прати ретура си в мрежата. И двете не поемат никакви рискове. При 30:30 Пиронкова измъкна точката като Наваро допусна нов пропуск от форхенд. Испанката продължи с неуверената си игра и прати далеч в аут и бекхенд - пробив!

3:2
- Мигновено Суарес Наваро връща пробива. Тя дори нямаше нужда да прави кой знае какво, тъй като Пиронкова допусна поредица непредизвикани грешки и спечели само една точка.

3:3 - Няколко много добри изпълнения на Карла. Тя първо завърши от форхенд, а след това пласира и отлично контра-пие. Пиронкова съумя да изравни за 30:30, но след това изигра неубедително поредица точки и резултатът е изравнен.

3:4 - Наваро тотално доминира на корта. Тя притисна с агресивна игра Пиронкова и поведе 30:15. Българката не издържа на напрежението и прати нов форхенд далеч в аут. С поредни блестящи бекхенди испанката продължава серията си и реализира втори пореден пробив.

3:5 - Отново без проблеми за Наваро. Испанката в момента е с класа над Пиронкова. Тя затваря на 15, а Пиронкова ядосано прати последния си форхенд в мрежата.

4:5 - Наваро продължи с агресивните си действия и взе аванс 30:15. В този момент, на две точки от сета, испанката допусна две поредни непредизвикани грешки от лесни позиции. Пиронкова се възползва и с един от малкото си завършващи удари приключва гейма и остава в сета.

5:5
- Пиронкова спечели две отлични разигравания за 30:0. В третата размяна тя отново доминираше и прати в аут бекхенда си от спечелена позиция. Тя все пак стигна до 40:15. Първата възможност за пробив пропусна с неточен бекхенд, но при втората дочака предизвикана грешка и пробивът е осъществен.

6:5 -
Най-добрият гейм в мача за пловдивчанката. Тя затваря на нула и си осигурява минимум тайбрек. Грешките в играта на Суарес Наваро се продължават да се увеличават.

6:6 - Пиронкова взе първото разиграване, но след това от добра позиция прати бекхенда си в аут. Наваро пак показа слабост и направи двойна грешка за 15:30. Малко по-късно Цвети реализира може би най-добрия си минаващ удар в мача, който и донесе сетбол при 40:30. Наваро бързо се спаси с добър сервис. Нов блестящ минаващ, този път от бекхенд доведе до втори пореден сетбол, предизвикал аплодисменти от Йордан Йовчев, който е до бащата на Пиронкова - Кирил. Наваро отново не трепна и с нова страхотна размяна се спаси. Тя достига до тайбрек.

6:7 - Наваро стартира с няколко майсторски изпълнения от дъното на корта и заслужено поведе 4:0 точки.  Пиронкова отговори с две точки в своя полза при размяната на полетата, но Наваро реализира нов блестящ бекхенд за 5:2. Тя заслужено приключи тайбрека в своя полза с крайното 7:2 за почти час игра общо.

ВТОРИ СЕТ:
* Наваро сервира първа

1:0 - Испанката бързо поведе с 40:0 и продължава успешната си серия.

2:0
- Пиронкова спечели хубаво разиграване за 30:15, но след това пак бе колеблива. Наваро се възползва и достигна до точка за пробив. В решителното разиграване и мрежата й помогна като топката неспасяемо падна в половината на българката.

3:0 - Гейм на нула за Наваро. Тя категорично по-добрата на корта и изглежда е въпрос на време да приключи мача в своя полза.

4:0 -  Оспорвана битка във всяко разиграване. Стигна се до равенства за 30:30 и 40:40. След това Суарес Наваро успя по чудесен начин да прехвърли Пиронкова от трудна позиция и дочака грешка от българката. Серията на Наваро продължава.

5:0
- Гейм на нула. Карла Суарес Наваро е само на крачка от крайната победа.

5:1 - Гейм на честта за Пиронкова. Тя поведе 40:0, но непримиримата испанка изравни за 40:40. Последваха няколко равенства преди Пиронкова все пак да вземе подаването си.

6:1 - Безгрешната Суарес Наваро приключва двубоя в своя полза. Заслужен успех за испанката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини