Федерер с нов провал в Париж (видео)



31-10-2014 20:35

Изненадващо поражение в четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Париж претърпя Роджър Федерер. Милош Раонич надигра швейцареца със 7:6(5), 7:5 и е съвсем близо до класиране за финалния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон.

Това ще стане факт, ако Кей Нишикори успее да победи Давид Ферер. Евентуален успех ще донесе класиране за британската столица и на японеца.

Досега в кариерата си Федерер има само една титла от този турнир в Париж - през 2011-а и няколко подобни изненадващи загуби в начални кръгове.

За Раонич победата е първа над състезател от топ 3 и така той прекъсна серията от 14 поредни успеха на ФедЕкспрес. "Определено това е най-голямата победа в карииерата ми," коментира Милош след срещата.

С поражението на Федерер той сериозно намалява шансовете си в битката с Новак Джокович за първото място в световната ранглиста. В момента сърбинът има аванс от 490 точки.

Канадецът записа общо 21 аса. Той спаси точка за пробив при 4:5 в първия сет и се наложи в тайбрек. Във втората част той проби за 6:5, след което без проблеми затвори в своя полза.

В полуфиналите Раонич ще играе с Томаш Бердих. До момента канадецът води с 2:1 победи над този опонент. Бердих обаче е триумфирал именно в Париж през 2013-а на този турнир.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини