Петкович е първата финалистка в София (+СНИМКИ)



01-11-2014 18:18 | Гарбине Мугуруса

Андреа Петкович е първата финалистка на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. Германката се справи в два сета с Гарбине Мугуруса, в отделните части 6:1, 6:4, записвайки трети пореден успех в турнира. Вторият полуфинал в турнира започва не преди 19:00 часа, а в него сили ще премерят Карла Суарес Наваро и Флавия Пенета.

Андреа Петкович започна фантастично двубоя и имаше нужда от само 25 минути, за да спечели първия сет с 6:1. Германката сервира на високо ниво, като дори не даде точка за пробив пред опонентката си.

В същото време играта на Мугуруса бе на противоположния полюс. 21-годишната испанка изглеждаше нервна и скована, което доведе до куп непредизвикани грешки. Освен това Мугуруса имаше и сериозни проблеми при начален удар, като само в първия сет допусна 4 двойни грешки и спечели 14% от точките след втори сервис (1 от 7).

Мугуруса започна обещаващо втория сет, като във втория гейм стигна до първата си точка за пробив. Испанката се възползва и поведе в резултата за първи път – 2:0. Това обаче по никакъв начин не смути играта на Петкович, напротив. Поставената под №4 в схемата спечели следващите 5 гейма, като при 5:2 дори сервира за мача.

В този момент Мугуруса успя да върне единия от пробивите и в последствие намали изоставането си на 4:5. При втория случай, в който сервира за мача, Петкович се справи – 6:4 след малко повече от час игра.   

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини