Петкович готова да подпише договор с дявола



01-11-2014 19:48 | Гарбине Мугуруса

Пресконференция на Андреа Петкович след победата над Гарбине Мугуруса в полуфиналите на Турнира на шампионките в София:

Поздравления за вашата победа. Какво се случи при 5:2 във ваша полза във втория сет?
Нищо особено. Чувствах се спокойна и уверена. Знаете, че понякога, когато човек е изправен до стената той се отпуска и заиграва по-освободено. При този резултат се случи точно това. Гарбине стана по-агресивна, а пък аз леко се изнервих. Но не беше така от самото начало. Излязох на корта в отлично настроение. Когато стана 5:4 баща ми ме успокои и всичко си дойде отново на мястото.

Вчера казахте, че с напредването на турнира ставате все по-уверена и играете все по-добре и по-добре. Това означава ли, че утре ще станем свидетели на дори още по-кратък мач от днешния?
(усмихва се) Бих се подписала, ако ми предложите подобно нещо, че дори и сделка с дявола бих сключила. Със сигурност няма да е лесен мач. Без значение срещу кого ще играя. Имам да си връщам на Карла за загубата ми от нея в първия ми мач тук. Пенета пък ме победи в Щутгарт, който е домашният ми турнир, така че и на нея имам за какво да й отмъщавам. Отмъщението обаче никога не е хубаво нещо. Просто ще се опитам да играя най-добрия си тенис.

Предстои ви да играете и финал за „Фед Къп”. Ще успеете ли да се възстановите навреме?
Да, надявам се да успея. Това ще бъде тотално различен турнир от този в София. Колкото и да съм уморена ще дам всичко от себе си. Когато играеш за страната си си длъжен да се раздадеш докрай. Знам, че съм уморена, но в такива моменти подкрепата на другите момичета в отбора е безценна. Ще искам да спечеля дори само заради тях, затова, че те са до мен и ми вярват.

Ще дойде ли някой от вашия тим да ви гледа във финала в неделя?
Не. Няма как да се случи, защото в неделя целият отбор на Германия, без мен разбира се, заминава за Прага. Всъщност аз дори ще пропусна първите два дни от подготовката за финала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини