Родик и Щепанек ще спорят за титлата в Бризбейн



09-01-2010 11:17 | Станко Димов

Поставеният под №1 в схемата Анди Родик и миналогодишният шампион Радек Щепанек ще играят на финала на турнира в Брзибейн, Австралия. Американецът изигра тежък мач срещу Томаш Бердих, който в крайна сметка спечели с 2:1 сета (1-6 6-3 6-4).

 

Двубоят започна кошмарно за Родик, който допусна да бъде пробит за първи път в турнира, или по друг начин казано след цели 30 сервис-гейма. Бердих поведе в резултата с 3-0 гейма, продължи със силната игра и осъществи втори пробив. Тук вече резултатът набъбна до 5-0 за чеша и изхода на сета бе повече от ясен.

 

През втората част на мача Анди видимо подобри играта си и на свой ред започна с ранен пробив и добра преднина от 3-0 гейма. До края на сета американецът не допусна изненади и след 71 минути игра мачът започна наново - 1:1 сета. В заключителния трети сет двамата лесно взимаха сервис-геймовете си. При резултат 4-4 Родик осъществи пробив, след което при свой сервис затвори сета и мача.

 

"Не мисля, че направих слаб мач. Просто Бердих игра много добре. Решителна за мен се оказа втората част на двубоя. Трябваше да направя всичко възможно,  за да не му позволя да играе неговия тенис", сподели след мача Родик.

 

Интрига във втория полуфинал между Щепанек и Монфис нямаше. Равенството на корта се запази само до резултат 2:2 в първия сет, след което последва наказателна кация на чеха. Щепанек взе 10 от следващите 11 гейма и след 6-2, 6-1 се класира за финал. От своя страна пък Монфис видим о не бе готов да се противопостави на своя опонент. Болките в рамото, които измъчват французина от началото на турнира, не му позволиха да разгърне целия си потенциал на корта.

 

"Не мисля, че контузията на Монфис оказа влияние на крайния резултата. Във втория сет поведох с 4-0 гейма и на него му беше ясно, че трудно ще ме пробие два пъти, за да се върне в мача", каза надменно след срещата Щепанек.

 

Финалът на турнира в Бризбейн е утре в 6:00 часа българско време. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини