Бруталната мощ на Шарапова не даде шанс на Сесил Каратанчева



11-06-2010 14:21 | Николай Драгиев

Мария Шарапова постигна четвърта победа над Сесил Каратанчева в двубоите между тях. Рускинята показа изключително силна и мощна игра, надвивайки българката с 6:2, 6:4 на турнира в Бирмингам. С представянето си тази седмица Маша отново дава заявка, че ще бъде сред фаворитките на любимия й Уимбълдън.

 

Бруталната мощ на Маша се оказа непосилна за Сесил, която се опитваше да се надиграва с нея с мощни удари от основната линия. Попаднала в такова настроение и форма, Шарапова обаче бе неудържима.

 

Особено видно бе това в първия сет, когато рускинята проби на два пъти и нямаше никакви проблеми да завърши с 6:2 за 25 минути.

 

Далеч по-равностойна бе втората част. В нея Сесил игра по-добре, но не достатъчно. Мария проби рано и успя да запази преднината си до края, без да допусне пробив. Геймовете бяха равностойни, но Шарапова постоянно намираше начин да смаже със сила българката.

 

Единствените си три точки за пробив Сесил получи в последния гейм на Шарапова, но бившата номер 1 се справи с напечената ситуация и затвори мача за малко над 70 минути игра. В края двете се поздравиха на мрежата меко казано хладно.

 

В няколко случая двете направиха изключително красиви и продължителни разигравания, за които бяха наградени с аплодисменти от публиката. Сега за руския сексимвол остава единствено да опита да се пребори за трета титла в Бирмингам след 2004 г. и 2005 г.

 

 

Все пак това не е най-успешния турнир през годината до момента за Каратанчева. Българката стигна до полуфинал на състезание в Патая, където загуби от Тамарин Танасугарн.

 

За мястото си на четвъртфинал Каратанчева прибира над 5000 долара и 80 точки за ранглистата.

 

Очаквайте първо в Tennis24.bg мнението на Сесил за двубоя!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини