Ноле готов за шампионски хеттрик в Лондон



06-11-2014 15:51 | Станко Димов

Намиращ се в серия от 27 победи в зала, световният №1 Новак Джокович е тенисистът, с когото всички ще трябва да се съобразяват на финалите на АТР, които започват следващата седмица.

Сърбинът пристига в Лондон в настроение, след като спечели 20-ия си „Мастърс 1000” турнир, триумфирайки в „Берси” в Париж – негов първи трофей като баща. Освен това Ноле има 1310 преднина пред Роджър Федерер в битката за това кой ще завърши годината като №1 в световната ранглиста.

„Определено фактът, че играх толкова силно в Париж ми дава допълнително самочувствие и кураж. Освен това аз спечелих последните 4 турнира в зала през последните две години, което също е добър сигнал”, коментира Джокович, чиято последна загуба в зала бе преди 2 години в Париж и бе нанесена от Сам Куери.

„Преди време най-успешната настилка за мен бяха твърдите кортове на открито. Сега по всичко личи, че твърдите кортове в зала вече са любимата ми настилка. Чувствам се много удобно на тези условия”.

27-годишният сърбин е шампион в Лондон през последните две години. През 2012-а той победи Роджър Федерер, а миналата година на финала се справи с Рафаел Надал. Джокович е триумфирал във финалите на АТР и през 2008-а, когато турнирът се провеждаше в Шанхай.

„Титлите от последните две години в Лондон ме карат да вярвам, че и този сезон мога да се справя добре. Имам седмица почивка, в която трябва да презаредя батериите, да се възстановя, да изкарам малко време със семейството ми и след това да се завърна отново на корта.

Радвам се да бъда тук, защото мисля, че това е една от най-вълнуващите тенис арени в света. Хората в Лондон обичат тениса”, каза още Джокович.

Джокович е водач в Група „А” и ще започне защитата на титлата си в понеделник вечер, когато ще има за съперник шампиона от US Open Марин Чилич. Ноле води с 10:0 победи в преките дуели с хърватина. В тази група са още Стан Вавринка (15:3) и Томаш Бердих (16:2).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини