Вавринка: Невероятна година, мечтаех за Лондон



08-11-2014 04:34

Стан Вавринка ще се завърне за участие във финалния турнир на най-добрите осем в Лондон след повече от успешен сезон. Швейцарецът взе през 2014-а първата си титла от Големия шлем - в Откритото първенство на Австралия.

Освен това Стан триумфира и с първи успех в категорията "Мастърс 1000" и то на клей - в Монте Карло. Именно тези две турнирни победи бяха в основата на класирането му в британската столица.

"Със сигурност това бе невероятна година за мен. Наистина щастлив съм и не бих я заменил в никакъв случай. Да спечеля титла от Големия шлем и да съм №4 в света, това е невероятно. В Монте Карло бе много различно. Да спечеля "Мастърс 1000" на клей срещу Роджър е нещо наистина специално. Със сигурност е част от най-хубавите ми спомени," коментира Вавринка.

Дотук през 2014-а Вавринка има 6 победи и само една загуба срещу играчи от топ 10. "Случилото се със сигурност ще промени живота ми. Надявам се догодина да се представя дори по-силно във всеки турнир," пожела си Вавринка.

Швейцарецът попадна в група "А" с Новак Джокович, Марин Чилич и Томаш Бердих. Той ще започне в понеделник срещу чеха.

"Нямам търпение. За мен е мечта да съм тук. Голяма възможност. Тази година се класирах по съвсем различен начин и съм щастлив да мога да участвам," сподели още Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини