Нишикори: Догодина целта е топ 5



08-11-2014 20:05

След отличното си представяне през 2014-а Кей Нишикори заслужи място сред осемте най-добри на финалния "Мастърс" в Лондон. Амбициите на японеца и оттук нататък не са малки - той иска титлата.

"Наистина развълнуван съм да бъда за първи път тук. Трябва да се подготвя психологически за първия ми мач срещу Анди пред негова публика.

"Искам да спечеля надпреварата. Но ще бъде трудно. Ако играя добре в петте мача, имам шансове. Трябва да вярвам в себе си. Следващата година искам да бъда през цялото време в топ 5 и може би дори да се изкача до №3 или №2. Надявам се да играя нов финал в Големия шлем и да спечеля един от "Мастърс 1000" турнирите," разкри целите си японецът, който стана първият представител на Азия с финал на US Open.

"Моите сънародници трябва да си вярват, че могат да постигнат подобни успехи. Ли На ми даде много увереност и ми беше тъжно, че се отказва. Сигурен съм, че играчите от Азия ще продължат да прогресират," каза още той.

Нишикори не крие и че след започването на работа с Майкъл Ченг е станал по-агресивен и стабилен в изявите си на корта. Кей попадна в група "В", където са още Роджър Федерер, Анди Мъри и Милош Раонич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини