Габор Такач в топ форма за началото на зимата



11-11-2014 09:40

Габор Такач показа топ ниво за началото на зимния сезон на „Диана“. Подвизаващият се от дълго време в България чужденец показа, че формата е временна, а класата е вечна и демонстрира рутината, за която много негови съперници мечтаят.

Габор мина като влак през Калин Кънчев в четвъртфиналите, а след това намиращия своето лице Мартин Михайлов. Трениралият сериозно тенис в Добрич и същевременно състезател по бийч тенис и скуош Михайлов, отстрани преди това победителя в последната ранглиста Милен Германов. Мартин драматично надигра със 7-5 своя опонент, след като авансът му от 5-2 бе стопен, но намери сили да спре очертаващия се обрат. Срещу Такач обаче тактиката му с дълбоко пласирани и не много силни удари и отлично движение по корта, сякаш не сработи. Габор победи с 6-3, за да достигне до финала.

В четвъртфиналите бе може би най-красивият мач. Страхотна техника, хубави бекхенди с една ръка, къси топки, драма и какво ли още не видяха гледащите мача. Латин Латинчев и Хрис Минев наистина дадоха всичко от себе си в този двубой. Хрис поведе 3-0, Латин направи 3-3. Хрис отново взе аванс 5-3, но Латин обърна 6-5, за да се стигне до тайбрек.

В него при 6-2 точки за Латин се случи и може би ударът на годината. Вярно е, че сме виждали и хотдог уинъри, но това, което направи фенът на Федерер наистина бе гениално. В позиция да гони топката, която вече беше го подминала и с гръб към корта след основната линия, Латин направи минаващ удар по правата от невероятно трудна позиция, с което взриви всички в балона (прилагаме линк към подобен удар на Дъстин Браун само че там ударът е по диагонала, а Латин го направи по правата).

След такъв удар, очаквано Латин беше одухотворен и победи Жоро Лифта с 6-4 на полуфиналите.

В финалите обаче не можа да премине и през препятствието Такач. Габор бе стабилен и на висота както във всички мачове и спечели с 6-3.

Така първоначалното класиране в ранглистата вече в факт и може да бъде видяно ТУК

За всички, които искаш да се запишат, могат да направят това ТУК

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини