Бердих нанесе второ тежко поражение на Чилич



12-11-2014 17:44 | Станко Димов

Томаш Бердих запази шансове за класиране на полуфиналите на заключителния за сезона турнир на 8-те най-добри в Лондон. Това стана факт, след като чехът спечели с 2:0 сета втория си двубой от Група „А” срещу Марин Чилич. В отделните части 6:3, 6:1 за малко повече от час игра в „О2 Арина” в Лондон.

Като цяло двамата предложиха не особено атрактивен двубой, в който преиммущество имаха непредизвиканите грешки. Бердих си гарантира първия сет след пробив в първия и последния гейм – 6:3. През втората част интрига имаше само до първата пауза, след която Чилич не взе гейм – 6:1 за Бердих.

Благодарение на победата Томаш Бердих съхранява шансове за достигане до полуфиналите в турнира. По-късно тази вечер ще се изиграе вторият двубой от групата, който противопоставя Новак Джокович и Стан Вавринка.

От своя страна шамионът от US Open Марин Чилич също запазва шансове за продължаване напред, но те са по-скоро изцяло теоритични. Хърватинът загуби по катастрофален начин първите си две срещи в Лондон, в които успя да вземе едва 6 гейма!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини