Шест тенисистки в спор за №1 (видео)



14-11-2014 22:18

От WTA обявиха имената на тенисистките, които ще се борят за наградата "Играч на годината" за 2015-а.

Гласуването на официалния сайт на WTA ще продължи до 23,59 часа на 21-и ноември.

Номинираните

Серина Уилямс - Спечели титлите в Бризбейн, Маями, Рим и US Open. В края на сезона триумфира и на заключителния турнир на осемте най-добри.

Мария Шарапова - Рускинята се представи най-силно в частта от сезона с турнири на клей. Това бе увенчано с титла на "Ролан Гарос". След титлата си на силния турнир в Пекин тя се завърна и под номер 2.

Петра Квитова - Безспорно най-добрият турнир на чехкинята бе Уимбълдън, където тя спечели титлата. Освен това взе трофеи в Ню Хейвън и Ухан.

Симона Халеп - Румънката се представи много стабилно на повечето турнири, в които участва. Тя игра финали в Мадрид и "Ролан Гарос", където загуби от Мария Шарапова. Достигна полуфиналите на Уимбълдън и финал на заключителния турнир на най-добрите осем.

Ана Иванович - Стабилен сезон за бившата номер 1. Благодарение на постоянните си резултати тя успя да спечели четири титли и да се завърне в топ 10.

Ли На - Това бе последният сезон в кариерата на китайката. Тя триумфира с титлата на Australian Open. Малко по-късно игра финал и в Маями, където загуби от Серина Уилямс.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини