Отново заедно: Фед и Стан с ключова победа



22-11-2014 18:51

Роджър Федерер и Стан Вавринка демонстрираха, че нямат никакви проблеми помежду си. Двамата най-добри швейцарци поведоха страната си към титлата за Купа "Дейвис", след като спечелиха двубоя на двойки от финала срещу Франция. Двамата надиграха Ришар Гаске и Жулиен Бенето 6:3, 7:5, 6:4 и Швейцария си осигури аванс от 2:1 победи след втория ден в Лил.

Така Федерер и Вавринка нагледно показаха, че случилото се по време на заключителния "Мастърс" в Лондон не се е отразило на взаимоотношенията им. Те играха много уверено и не дадоха никакви шансове на опитния дует на французите.

"Роджър и Стан са най-добрият ни отбор. Този мач ще помогне на Роджър, защото той не е играл много тази седмица. Той ще бъде подготвен за утрешния си мач," заяви капитанът на Швейцария Северин Люти.

От своя страна тим на Франция за последно е обръщал финал от резултат 1:2 за последно през 1927-а година. Освен това дуото Фед/Стан може да се превърне в първото изцяло съставено от играчи от топ 10, което печели тази надпревара след Нюкъмб и Лейвър през 1973-а година.

В първия сет решителният пробив за швейцарците дойде за 4:2, след което те нямаха проблеми да задържат аванса си.

Втората част бе най-оспорвана в мача. Първи възможности да вземат аванс имаха домакините, които при 2:1 в своя полза пропуснаха да се възползват при ситуация 15:40. Малко по-късно при 4:4 Жулиен Бенето отрази на свой сервис също две такива точки.

При 5:5 обаче французите отстъпиха при подаване на Гаске. Тогава в последователни разигравания и Стан, и Фед реализираха блестящи минаващи удари. Малко след това олимпийските шампиони Федерер и Вавринка поведоха 2:0 сета.

Петият гейм на третия сет се оказа решителен. Тогава французите спасиха два шанса за пробив, но при третия Стан Вавринка, който направи великолепен мач, реализира пореден уинър за 3:2. Малко след това Бенето получи помощ от физиотерапевт заради проблем в гърба и изглеждаше видимо ядосан. До края "мъжете в червено" бяха повече от убедителни.

Така в неделя Федерер ще може да донесе титлата на страната си и за първи път да спечели Купа "Дейвис" в изумителната си кариера. Той ще играе по първоначален план от 14,00 часа срещу Жо-Вилфред Цонга.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини