И Мартина Хингис обмисля завръщане на корта



15-06-2010 20:13 | Станко Димов

Още една от големите тенисистки може да се завърне на корта. След като в рамките на няколко месеца това направиха белгийките Ким Клайстерс и Жустин Енен, сега на дневен ред е Мартина Хингис.

 

Швейцарката, която има 5 титли на сингъл от турнирите от Големия шлем, е готова отново да хване ракетата, за да играе в турнири на двойки.

 

Хингис е категорична, че за разлика от Клайстерс и Енен няма да играе на сингъл, но пък иска да се включи в надпреварите на двойки, заедно с друга бивша номер 1 - Линдзи Дейвънпорт.

 

"С Линдзи няколко пъти разговаряхме. С нея ще се видим на "Уимбълдън" и тогава ще вземем окончателно решение", сподели Хингис.

 

"С Дейвънпорт имаме няколко знаменти двубои една срещу друга. С нея имахме сериозно съперничество на корта, защото и двете искахме ужасно много победата", каза още Хингис, която от 25 мача срещу Дейвънпорт има отрицателен баланс - 11:14.

 

На "Ол Ингланд Клъб" швейцарката ще вземе участие в турнира по двойки на легендите, където ще си партнира с рускинята Ана Курникова. Двете имат паметен дует, като на два пъти спечели Australian Open на двойки.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини