Иванович иска нова титла от Големия шлем



24-11-2014 12:41

През изминалия сезон Ана Иванович успя да се завърне в топ 5 за първи път от 2008-а. Сръбкинята спечели турнирите в Окланд, Монтерей, Бирмингам и Токио. Ето какво обаче обаче Иванович от новата 2015-а.

"Това бе добра година за мен, с много победи. Започнах добре, спечелих в Окланд. Най-силно се представих Токио при наистина тежък жребий срещу топ състезателки, а дори не загубих сет.

"Най-голямото разочарование бе цялостното ми представяне в Големия шлем. Играх добре в Австралия и да победя Серина бе голям успех. Но като цяло съм разочарована от изявите си в тези турнири. Ще работя, за да променя това."

Иванович отчита, че между 2011-а и 2013-а е загубила увереност и резултатите й не са били такива каквито е очаквала. "Загубих увереност в себе си. Бях твърде пасивна. Все пак съм горда, че преодолях тези трудни моменти."

Сръбкинята говори и за доминацията на Серина Уилямс в женския тенис в последните години. "Преди всичко трябва да отчетем колко велик състезател е тя - вероятно най-великата в историята. Нормално е да печели повече мачове от всички останали. Нужно е да покажеш наистина всичко, на което си способен, за да я победиш," коментира Иванович, която има една победа в 9 мача с Уилямс.

"Искам през 2015-а да постигна по-добри резултати в Големия шлем. Положителното е, че завърших в топ 5 без да съм направила това този сезон. Също така успях да победя най-добрите като Серина, Мария Шарапова, Симона Халеп, например. Трябва да бъда по-постоянна. Вярвам, че мога да го направя и да спечеля нова титла от Големия шлем.

"Играта ми е подходяща за всички настилки - спечелих титли на хард и на трева в Бирмингам, а в Щутгарт бях близо и до такава на клей," споделя още Иванович по повод предстоящия сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини