Великобритания без Анди Мъри за Купа "Дейвис"16-06-2010 12:52 | Станко Димов

Световният номер 4 Анди Мъри отказа да се присъедини към отбора на Великобритания, който ще трябва да се изправи в решителен плей-оф за Купа "Дейвис" срещу тима на Турция. Мъри каза също, че един ден може отново да играе за родината си, но това няма да е скоро.

 

"Мога да ви изтъкна много причини за отказа ми. Мисля, че сега е времето Великобритания да започне да побеждава без мен", каза Мъри.

 

"Най-добрият турски състезател - Марсел Илхан е номер 120 в света. Мисля, че нашите момчета могат да се справят с предизивикателството. Отказа ми да играя срещу Турция не означава, че приключвам с Купа "Дейвис". Един ден може отново да играя, но не мисля, че ще е скоро", каза още световният номер 4.

 

Само преди няколко дни отказ да участва в турнира даде и вторият по ранкинг британски тенисист - Алекс Богданович, който остана разочарован от неполучената "уайлд кард" за Уимбълдън.

 

"Разбира се, че съм разочарован от решението на Мъри, защото той е един от най-добрите играчи в света. Аз обаче уважавам неговото решение и продължавам да вярвам, че разполагаме с играчи, които могат да спечелят този сблъсък", каза капитанът на Великобритания Лиън Смит.
Коментари
Турнир: Qatar Total Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Доха; Категория: Premier
Настилка: Твърда
Награден фонд: $ 916,131

Official Website | Livescore
Турнир: Argentina Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Буенос Айрес
Настилка: Клей
Награден фонд: $673,135

Official Website | Livescore
Турнир: New York Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $777,385

Official Website | Livescore
Турнир: ABN AMRO Rotterdam
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Ротердам; Категория: ATP 500
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,098,480

Official Website | Livescore
Други новини