Контузии "удариха" световния елит преди Уимбълдън



17-06-2010 15:36 | Станко Димов

Хърватинът Иво Карлович стана поредният тенисист, който ще пропусне започващия в края на седмицата Уимбълдън. 31-годишният гигант страда от травма в крака, която на практика ще го извади от битките на "Ол Ингланд Клъб".

 

Снажният хърватин е изключително неприятен съперник за трена настилка. Миналата година Карлович достигна до 1/4-финал на свещената британска трева, където отстъпи пред бъдещия шампион Роджър Федерер.

 

С достигането си до най-добрите 8 на Уимбълдън миналия сезон, Карлович наниза цели 158 аса. След отказа на Карлович мястото му сред поставените ще заеме друга машина за асове - Виктор Ханеску (Румъния).

 

Аут от третия за сезона турнир от Големия шлем е и Радек Щепанек. Чехът, който бе поставен под номер 22 в основната схема, контузи своето коляно и ще гледа битките на Уимбълдън по телевизията. Освен това Радек ще пропусне и двубоите на родината си срещу Чили за Купа "Дейвис".

 

Сензационно решение да не играе на Уимбълдън взе Давид Налбандян. Аржентинец е напълно възстановен от контузията си, но въпреки това отказа да участва в Лондон, за да може да се концентрира върху двубоите на Аржентина за Купа "Дейвис".

 

В началото на месец юли (9-11), "гаучосите" ще гостуват в Москва на Русия.

 

ЗВЕЗДИТЕ ТРЕНИРАТ НА УИМБЪЛДЪН!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини