10 минути с Шарапова



03-12-2014 17:30

Мария Шарапова в момента е в столицата на Филипините Манила, където участва в демонстративен турнир с някои от най-популярните си колеги. Тя пресконференция, на която отговори на редица интересни въпроси.

Изминаха 10 години откакто спечели първата си титла от Големия шлем (Уимбълдън, 2004), а този сезон спечели нов такъв трофей ("Ролан Гарос" 2014). Какво се промени в тези 10 години?
- Спортът като цяло стана много по-физически. Изисква много повече от тялото. Да се грижиш за добрата си форма е много по-важно отколкото преди 10 години.

Какво не знаят хората за Мария Шарапова?
- Мога да кажа, че съм срамежлива. Нужно ми е известно време да свикна със средата. Но пък съм доста дружелюбна към хора, които познавам добре. Обичам да се наслаждавам на свободното си време. Харесва ми да ходя на караоке.

Коя е любимата ти песен?
- Обичам да пея песни на Шер.

Може ли да направим една малка игра на асоциации. Ще ти давам име на даден играч, а ти трябва да ми казваш първата дума, която ти идва на ум.
- Добре.

Серина Уилямс.
- Страхотен боец.

Новак Джокович.
- Забавен.

Роджър Федерер.
- Кралят на тениса.

Рафаел Надал.
- Приятен за гледане.

Ли На.
- Уау. Толкова много определения има за нея. Посланик.

Мартина Навратилова.
- Легенда.

Виктория Азаренка.
- Страхотен боец.

Анди Мъри.
- Талант.

Кои бяха идолите ти в детството?
- Не съм имала конкретен идол. Наслаждавах се да наблюдавам тенис по телевизията и най-вече Щефи Граф и Моника Селеш. Вероятно те двете са моите любимки.

Кога реши, че искаш да станеш тенисистка?
- Мисля, че когато пристигнах в САЩ. Бях на седем години и се преместихме заради това. Тогава осъзнах, че това е нещо сериозно и мога да изградя кариера.

Ти си една от малкото състезателки, спечелили всички титли от Големия шлем поне веднъж. Подхождаш ли по различен начин като подготовка към тях?

- Да, определено. Всеки е значим сам по себе си и вдъхновяващ. Зависи от самия мач, от това как се чувстваш, какво е нивото ти, от настилката. Разбира се, че подхождам по малко по-различен начин към всеки.

А кой е най-труден за печелене?
- Не е лесно да се каже, ето защо е толкова специално да си шампион.

А кой бе с най-голямо значение?
- Ценя всяка една такава победа в Големия шлем, защото се е случила в различен етап от кариерата ми. Много различно е да спечелиш Уимбълдън на 17, когато никой не очакваше това от мен, до това да мина през травмата в рамото и да триумфирам на "Ролан Гарос", турнир който никой не е вярвал, че ще успея да спечеля. Трудно е да определя един от всички.

Извън тениса кой е твоят спортен идол?
- Обичам да гледам баскетбол. Харесват ми бързите спортове. Майкъл Джордан е сред тези, които на терена постигна невероятни неща, но направи вдъхновяващи неща и след това.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини