Цветана Пиронкова за "Ролан Гарос" и очакванията от Уимбълдън



17-06-2010 21:54 | Николай Драгиев

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова чака се нетърпение жребия за Уимбълдън, който е в петък. Тя естествено се надява, че ще се представи максимално добре, независимо от ранното и отпадане на подгряващия турнир в Истбърн.

 

Тя разказа пред Racketi.com още за подготовката си в Лондон, за успеха си срещу Елена Дементиева и представянето си в Париж.

 

"Доволна съм от представянето си в Полша. Тръгнах от квалификациите и записах доста победи. С всяка изминала среща влизах във все по-добра форма. Срещу Дементиева се получи много добър мач. Аз играх за всяка топка, борих се до последно и в крайна сметка усилията си заслужаваха и победата беше много сладка”, коментира Пиронкова.

 

За представянето си на "Ролан Гарос" Цветана признава, че е имала добра възможност във втория сет срещу Жюстин Енен. „Наистина имах шанс, но Енен водеше играта през цялото време, притискаше ме с много дълбоки и остри удари от основната линия. Освен това белгийката оставаше много агресивна в напечените моменти като онзи при 3:2 за мен и 40:0. Откакто се завърна на корта играта на Жюстин е дори на по-високо ниво от преди. Струва ми се по-агресивна, по-разнообразна и дори по-целеустремена. Мисля, че пригежава всички качества отново да стане номер едно”, смята №81 в света.

 

Подготовката на Цеци за Уимбълдън е била в рамките на нормалното. „Загубих в квалификациите в Истбърн, но съм доволна от играта ми на трева. Тренирам в Лондон от няколко дни, вчера играхме със Сесил на двойки в квалификациите и жалко че загубихме. Този турнир от Големия шлем с най-невероятната атмосфера. Тя може би се дължи на това, че е най-старият в света, а също и на стриктното спазване на традициите, които не са променяни от първото му издание през ХІХ век. Винаги се радвам да играя в Лондон и се надявам тази година данаправя едно добро представяне”, завърши Цветана Пиронкова. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини