За Рафа и часовниците Richard Mille



10-12-2014 02:38

Производителят на часовници Ричард Майл (Richard Mille) e един от многото спонсори на Рафаел Надал. През годините обаче двамата се сближават и Рафа дори определя Майл като част от своето "семейство".

"Не исках да нося часовник в началото," разкрива испанецът за първия случай, когато Ричард Майл му се обажда с предложение да бъде лице на компанията. Той обяснява, че ще му бъде невъзможно да играе с часовник и това ще го притеснява на корта.

За големия производител на луксозни часовници това не е първият случай спортист от подобен ранг да му откаже. Така прави и Михаел Шумахер, след което той се пренасочва към Фелипе Маса.

Както и много други тенисисти Матадора има много специфични ритуали на корта и рядко прави подобни промени. "Знаете, бутилките по линията, шортите трябва да са нагласени. Не са лесни тези спортисти," шегува се самият Ричард Майл по този повод.

Майл обаче е твърдо решен да привлече Надал от своята страна на корта. Той се прибира в Швейцария и казва на своя екип да създадат часовник, който е с 20 грама по-лек заедно с каишката. "Шефе, имаш нужда от почивка," отговорил техническият директор Жулиен Бойла.

След две години "битка", Ричард Майл отново пътува до Майорка за среща с Надал, с който непрекъснато поддържа контакт през това време.

Тогава Майл показва на Рафа модела "RM o27", който веднага се превръща в неизменна част от ежедневието на големия шампион. И то във възможно най-подходящия момент. "Започнах да го нося през 2010-а и веднага след това спечелих "Ролан Гарос", Уимбълдън и US Open, така че това бе изключителен момент за мен.

"Наистина забравям за него. Толкова е лек и удобен върху китката," споделя бившият номер 1.

През лятото на 2012-а Майл катастрофира в Италия и то тъкмо в седмицата, когато е финалът на "Ролан Гарос". Рафа е още по-притеснен преди решителния сблъсък в Париж, но не забравя своя приятел и праща повече от 20 смс-а на "Рикардо", както го нарича.

През тази година от компанията представиха и нов модел посветен на тенисиста - "RM 27-01".

"Той е невероятна личност. Това, което е направил за света на часовниците е изключително, за толкова кратко време. Усещам Ричард като приятел," добавя Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини